Urgentie/spoed

Urgentie/spoed

Wat te doen met een
acuut probleem?

Indien u acute problemen zou hebben (tand afgebroken, tandpijn, …) adviseren we u om dit te melden bij het boeken van de afspraak. Zo kan de tandarts de nodige behandeltijd aanpassen om zeker te zijn dat uw probleem ook die dag kan aangepakt worden.  Hierbij gaan we vrij snel te werk om pijnverlichting te bieden dankzij verdoving en nadien de nodige behandeling uit te voeren zoals een vulling plaatsen, ontzenuwing of verwijderen van een tand. Afhankelijk van de complexiteit van het probleem zal u bijkomende medicatie krijgen of kunnen we enkel een voorlopige behandeling uitvoeren om de pijn onder controle te krijgen. Nadien krijgt u een afspraak bij de juiste tandarts-specialist om uw probleem definitief op te lossen. Dit kan het geval zijn bij complexe ontstoken tandzenuwen waarvoor de microscoop nodig is of het verwijderen van afgebroken tanden of wijsheidstanden waarvoor een kleine chirurgische ingreep nodig is.

In onze praktijk worden er urgentiesloten vrijgehouden die enkel de dag zelf ingeboekt mogen worden. Zo trachten we onze patiënten met acute problemen binnen de 24 uur een oplossing te bieden.
De volgende problemen worden als dringend beschouwd:

  • Trauma door ongeval (zie info onder “trauma”)
  • Tandpijn bij kinderen of zwangere vrouwen
  • Acute tandpijn waarbij de standaard pijnstilling niet goed werkt
  • Zwelling in het aangezicht

In het weekend kan u ook altijd terecht op de wachtdienst algemene tandheelkunde. Tel. 090 33 99 69

Wat te doen met een
acuut probleem?

Indien u acute problemen zou hebben (tand afgebroken, tandpijn, …) adviseren we u om dit te melden bij het boeken van de afspraak. Zo kan de tandarts de nodige behandeltijd aanpassen om zeker te zijn dat uw probleem ook die dag kan aangepakt worden.  Hierbij gaan we vrij snel te werk om pijnverlichting te bieden dankzij verdoving en nadien de nodige behandeling uit te voeren zoals een vulling plaatsen, ontzenuwing of verwijderen van een tand. Afhankelijk van de complexiteit van het probleem zal u bijkomende medicatie krijgen of kunnen we enkel een voorlopige behandeling uitvoeren om de pijn onder controle te krijgen. Nadien krijgt u een afspraak bij de juiste tandarts-specialist om uw probleem definitief op te lossen. Dit kan het geval zijn bij complexe ontstoken tandzenuwen waarvoor de microscoop nodig is of het verwijderen van afgebroken tanden of wijsheidstanden waarvoor een kleine chirurgische ingreep nodig is. In onze praktijk worden er urgentiesloten vrijgehouden die enkel de dag zelf ingeboekt mogen worden. Zo trachten we onze patiënten met acute problemen binnen de 24 uur een oplossing te bieden. De volgende problemen worden als dringend beschouwd:

  • Trauma door ongeval (zie info onder “trauma”)
  • Tandpijn bij kinderen of zwangere vrouwen
  • Acute tandpijn waarbij de standaard pijnstilling niet goed werkt
  • Zwelling in het aangezicht

In het weekend kan u ook altijd terecht op
de wachtdienst algemene tandheelkunde.
Tel. 090 33 99 69

Adres
Bocholterkiezel 58, 3960 Bree (tegenover de Eurosport)
België
Email

info@tandartsenhuisbree.be

Telefoon
Algemeen tel. 089 46 13 78
Wachtdienst (weekend en feestdagen) tel. 0903 39 96 69
Urgentietelefoon wachtdienst en UZ Leuven (+trauma’s)
tel. 016 34 39 00
Openingsuren

Maandag: 8u30 tot 19u00
Dinsdag: 8u30 tot 19u00
Woensdag: 8u30 tot 19u00
Donderdag: 8u30 tot 19u00
Vrijdag: 8u30 tot 17u00
Zaterdag: 8u30 tot 14u00
(om de week)