Algemene controle en preventie

Algemene controle en preventie

Wat houdt een
algemene controle in?

Om uw mond gezond te houden is de samenwerking tussen tandarts en patiënt van uitermate belang. Het is belangrijk om jaarlijks of halfjaarlijks op controle te komen en zelf preventief zorg te dragen voor uw tanden. Dagelijks correct poetsen, flossen en tussen de tanden reinigen met borsteltjes zijn daarom essentieel. Doe dit minstens 2 x per dag, in de ochtend en in de avond. Daarnaast is het aangeraden om jaarlijks of halfjaarlijks op controle te komen. Tijdens deze controles wordt er nagekeken of er geen gaatjes (cariës) zijn, of het tandvlees gezond is en of er eventueel andere problemen of wensen zijn. Tijdens deze controles zal ook altijd het oppervlakkige tandsteen verwijderd worden. Indien u een zeer uitgebreide reiniging nodig hebt, al dan niet met extra verdoving, zal de tandarts u mogelijks hiervoor een extra afspraak laten inboeken. We willen immers ons werk ten allen tijde compleet uitvoeren en daarvoor ook de nodige tijd voorzien. Tijdens ieder kalenderjaar moet u minstens 1 keer bij de tandarts geweest zijn om ook nadien te kunnen blijven genieten van de maximale terugbetaling. Via ons recallsysteem proberen we u daar aan te herinneren via mail of brief. U moet echter zelf nog contact opnemen om deze afspraak in te boeken.

Wat houdt een
algemene controle in?

Om uw mond gezond te houden is de samenwerking tussen tandarts en patiënt van uitermate belang. Het is belangrijk om jaarlijks of halfjaarlijks op controle te komen en zelf preventief zorg te dragen voor uw tanden. Dagelijks correct poetsen, flossen en tussen de tanden reinigen met borsteltjes zijn daarom essentieel. Doe dit minstens 2x per dag, in de ochtend en in de avond. Daarnaast is het aangeraden om jaarlijks of halfjaarlijks op controle te komen. Tijdens deze controles wordt er nagekeken of er geen gaatjes (cariës) zijn, of het tandvlees gezond is en of er eventueel andere problemen of wensen zijn. Tijdens deze controles zal ook altijd het oppervlakkige tandsteen verwijderd worden.

Indien u een zeer uitgebreide reiniging nodig hebt, al dan niet met extra verdoving, zal de tandarts u mogelijks hiervoor een extra afspraak laten inboeken. We willen immers ons werk ten allen tijde compleet uitvoeren en daarvoor ook de nodige tijd voorzien.
Tijdens ieder kalenderjaar moet u minstens 1 keer bij de tandarts geweest zijn om ook nadien te kunnen blijven genieten van de maximale terugbetaling. Via ons recallsysteem proberen we u daar aan te herinneren via mail of brief. U moet echter zelf nog contact opnemen om deze afspraak in te boeken.

Adres
Bocholterkiezel 58, 3960 Bree (tegenover de Eurosport)
België
Email

info@tandartsenhuisbree.be

Telefoon
Algemeen tel. 089 46 13 78
Wachtdienst (weekend en feestdagen) tel. 0903 39 96 69
Urgentietelefoon wachtdienst en UZ Leuven (+trauma’s)
tel. 016 34 39 00
Openingsuren

Maandag: 8u30 tot 19u00
Dinsdag: 8u30 tot 19u00
Woensdag: 8u30 tot 19u00
Donderdag: 8u30 tot 19u00
Vrijdag: 8u30 tot 17u00
Zaterdag: 8u30 tot 14u00
(om de week)