FAQ

De meest gestelde vragen

Wij laten u steeds eerst op consultatie komen. Zo kunnen we een correcte en volledige diagnose stellen en samen met u bekijken wat de beste behandeloptie is. Deze consultatie duurt een half uur en kost € 75. Hiervan wordt circa 30% terugbetaald via de basisverzekering, afhankelijk van het aantal genomen foto’s.

Na de eerste consultatie kunnen we de kosten voor de behandeling aangeven. Die kosten variëren meestal van € 265 tot € 770 per tand of kies, maar uitzonderingen naar boven of beneden zijn mogelijk, afhankelijk van de complexiteit van het probleem. Hiervan wordt 25% tot 40% van terugbetaald via de basisverzekering afhankelijk van het type behandeling en aantal kanalen.

Voor alle duidelijkheid willen wij u laten weten dat niet iedere verrichting door de basisverzekering wordt vergoed.

Er worden geen kosten in rekening gebracht als u een geplande afspraak minimaal één werkdag van tevoren wilt wijzigen. Als u daarna (dus binnen 24 uur) uw afspraak wilt wijzigen, brengen we de voor u gereserveerde tijd in rekening. Laat ons dus zo spoedig mogelijk weten als u een afspraak moet verzetten.

Als u als patiënt naar onze praktijk verwezen wordt, dan is dit meestal omdat de behandeling complexer is dan verwacht of dat er andere factoren zijn die de behandeling bemoeilijken. Daarom willen we eerst kijken of de tand wel nog te behandelen valt, hoeveel tijd we moeten voorzien, wat de alternatieven zijn en wat de vervolgstrategie is voor het verdere behoud van de tand. Door al deze factoren zit er een grote variatie in tijdsduur en kostprijs van de behandelingen en daarom vinden we het belangrijk om u hierover in te lichten, zodat u een gefundeerde keuze kan maken.

Een tandarts-endodontoloog is een tandarts die zich heeft gespecialiseerd in wortelkanaalbehandelingen, de behandeling van tandletsels en verder alles wat met de zenuw van uw tanden en kiezen te maken heeft. Na de gewone tandartsenstudie, die zes jaar duurt, heeft de tandarts-endodontoloog een vervolgopleiding afgerond.

Contact

Heb je nog vragen?