Behandeling

Algemene controle en preventie

Wat houdt een algemene controle in?

Om uw mond gezond te houden is de samenwerking tussen tandarts en patiënt van uitermate belang. Het is belangrijk om jaarlijks of halfjaarlijks op controle te komen en zelf preventief zorg te dragen voor uw tanden. Dagelijks correct poetsen, flossen en tussen de tanden reinigen met borsteltjes zijn daarom essentieel. Doe dit minstens 2x per dag, in de ochtend en in de avond. Daarnaast is het aangeraden om jaarlijks of halfjaarlijks op controle te komen. Tijdens deze controles wordt er nagekeken of er geen gaatjes (cariës) zijn, of het tandvlees gezond is en of er eventueel andere problemen of wensen zijn. Tijdens deze controles zal ook altijd het oppervlakkige tandsteen verwijderd worden.

Indien u een zeer uitgebreide reiniging nodig hebt, al dan niet met extra verdoving, zal de tandarts u mogelijks hiervoor een extra afspraak laten inboeken. We willen immers ons werk ten allen tijde compleet uitvoeren en daarvoor ook de nodige tijd voorzien.
Tijdens ieder kalenderjaar moet u minstens 1 keer bij de tandarts geweest zijn om ook nadien te kunnen blijven genieten van de maximale terugbetaling. Via ons recallsysteem proberen we u daar aan te herinneren via mail of brief. U moet echter zelf nog contact opnemen om deze afspraak in te boeken.